Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: powiększone węzły chłonne podżuchwowe, obojczykowe, pod pachami i w pachwinach??
Komentujesz wpis użytkownika
rainbow
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 09:22, dnia 2010-12-11 rainbow napisał(-a): > > O 23:37, dnia 2009-01-26 Agunia napisał(-a): > > Witam!Zajrzałam na tą stronkę dopiero dziś, choć wydaje mi się, że powinnam dawno temu. Na pewno ponad rok temu może półtora roku pod uchem w okolicy węzła chłonnego zrobił mi się twardy, bezbolesny guzek, nie przeszkadzał mi on w niczym przez ten czas ale ostatnio zaniepokoiłam się bo mi to urosło i nie jest kuleczką, lecz bardziej czymś jajowatym, nadal twardym i bezbolesnym. 2 miesiące temu zgłosiłam się do lekarza z ogólnym poczuciem zmęczenia, sennością i ciągłym stanem podgorączkowym wieczorami (37-37,5)nie mówiłam wtedy nic o guzku, podejrzewano niedoczynność tarczycy, zrobiono mi badania krwi (wszystko w normie)okazało się że to nie to i powiedziano mi, że widocznie tak mam i żadnych innych badań robić nie trzeba. Nie pokoi mnie też to pocenie nocne, bo taki objaw również mam.Dziś zajrzałam na różne strony na temat powiększonych węzłów chłonnych i chyba jednak jutro pójdę znów do lekarza, choć wierzę że nic mi nie jest. > jestem 8 lat po leczeniu zz. generalnie spokojna przez te lata remisji ale jakoś ostatni rok strasznie zaczęłam schizować. analizować poprzednie badania USG szyi i PETY. niby czuję się dobrze, ale jednak na szyi są węzły i to nawet do 15 min. (podżuchwowe i po lewej stronie szyi pojedyncze. opisywane jako niepodejrzane, podłużne, w większości z wyraźną zatoką itd.), TK i PETY ok. > już pisałam na forum że jakiś czas temu pod uchem zaczęłam wymacywać takie zgrubienie i już naprawdę nie wiem czy ja to zawsze miałam, czy nie.czy mi się to powiększyło. w każdym razie od jakiś 2 mscy macam to codziennie - na pierwszy rzut zaczęłam od razu myśleć, że to węzeł, ale rzeczywiście ma taką dziwną strukturę - jest bardzo twardy i ma dokładnie taki kształt jak opisała autorka wpisu do którego się odnoszę. wiem, że podejrzane węzły są właśnie twarde i nieruchome ale to ma naprawdę taką mega twardą strukturę, prawie chrząstki. > po prawej stronie tego nie mam, mój mąż też nie ma tego i inni których odważyłam się zbadać :) > byłam wczoraj u lekarki mojej i zwróciłam jej na to uwagę. przyznała, że jest tam to zgrubienie i że nie jest charakterystyczne na węzeł. mam skierowanie na USG 17 grudnia. > wczoraj całą noc nie spałam i płakałam bo zaczęłam szperać w internecie i oprócz opcji nawrotu zz jeżeli okaże się to podejrzany węzeł znalazłam właśnie opcję guza ślinianki. > czy myślicie że zz robi przerzuty do ślinianek. spotkaliście się z tym? > czy mieliście może coś podobnego - stwardnienie pod uchem, w kształcie małej fasolki,niewielkie i bardzo twarde. > odchodzę od zmysłów - wróciła stary strach, paraliżujący. > taki że boję się iść na to USG za tydzień żeby nie okazało się coś złego. > czekałam tak długo po chorobie aby spokojnie zajść w ciążę a teraz zamiast starań i wymarzonego dzidziusia może znowu będę musiała walczyć :( > napiszcie proszę.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź