Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: powiększone węzły chłonne podżuchwowe, obojczykowe, pod pachami i w pachwinach??
Komentujesz wpis użytkownika
kamcia2306
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 14:35, dnia 2010-09-23 kamcia2306 napisał(-a): > Witam, Od kwietnia mam powiększone węzły chłonne, nadobojczykowe są wielkości orzecha włoskiego, mam wrażenie ze jedno jest obok drugiego.. Przeszłam serie badań, w poniedziałek idę na biopsje węzłów. Wyniki krwi (zamieszczę te które są nieprawidłowe): Hemoglobina 11,6 g/dl, MCH 26,9 pg, MCHC 31,3 g/dl, LYM% 57,2%, NEU% 28,1%, OB 15 mm/1h, Białko C-reaktywne 11,11mg/l, ASO 248,9 IU/ml, Granulocyty pałeczkowate 2,0%, Granulocyty podzielone 28,0%, Limfocyty 66,0%, Monocyty 1,0%. Tomografia klatki piersiowej z kontrastem: Powiększone ww. chłonne pachowe P.L do 14mm i nadobojczykowy lewy do 12.5mm. Nie uwidoczniono powiększonych węzłów chłonnych śródpiersia i wnęk płucnych. Pojedyńczy guzek śr.- 10mm z drobnymi pasemkami włóknistymi w szczycie PP i drobnymi zrostami opłucnowymi. pozostały miąższ płucny prawidłowo powietrzny bez istotnych zagęszczeń. USG: Ślinianki przyuszne i podżuchowe obustronnie prawidłowe. Po stronie prawej wezły chłonne szyjne do 6,7mm, po stronie lewej 11,2mm. Czy ktoś może wie czy to może byc zz.. ?
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź