Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: powiększone węzły chłonne podżuchwowe, obojczykowe, pod pachami i w pachwinach??
Komentujesz wpis użytkownika
Seba80
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 12:01, dnia 2008-09-06 Seba80 napisał(-a): > Witam, mam podobny problem jak Ania i podobne obawy. > Mozecie cos doradzic? Na przełomie 07/08 zaczołem odczuwac uporczywy ból pod lewą pachą - wizyta u internisty (podstawowe badanie krwi, USG lewej pachy), wyniki - krwi OK, usg - "w pietrze dolnym oraz środkowym ok.3-4 miernie powiekszonych węzłów chłonnych częsciowo wykazujące początkowe cechy stłuszczenia o sred 9-12-14-19mm o cechach węzłów odczynowych bez cech ich destrukcji, w sąsiectwie znajdują sie pojedyncze węzły utrwalone, zwłókniałe śr. do 14mm." Zaczeło sie od jednej pachy ale po kilku dniach odezwała sie druga potem dziwny ból w pachwinach. Poszedłem do nastepnego lekarza, pokazałem wyniki i zlecono: usg jamy brzusznej, rtg klatki piersiowej, wszystkie mozliwe badania krwi, badanie moczu. Wyniki - wszystkie bez najmniejszych odchylen (według lekarza brak najmniejszych powodów do obaw), na pytanie czemu bola mnie te wezły (w miedzy czasie zaczoł sie boł pod kolanami i łokciami i w okolicach karku) lekarka powiedziała ze w medycynie rzadko kiedy 2+2=4 czesciej = 3 lub 5. Nie wiem co mam o tym myslec i co robic. Zadnych innych objawów nie ma (tem ciała od 36,4 do 36,8) poce sie w nocy i nie spie jak o tym mysle i cos sobie wmawiam. Z tych nerwów trace apetyt i chec do pracy wiec zaraz dojdzie spadek masy ciała (oczywiscie z mojej winy:-(). Dodam ze mam problem z zebami ale czy mozliwy jest bol "wszystkich węzłów" z tego powodu? Poradzcie cos, z gory wielkie dzieki. Pozdrawiam
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź