Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: powiększone węzły chłonne podżuchwowe, obojczykowe, pod pachami i w pachwinach??
Komentujesz wpis użytkownika
anna79
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 08:15, dnia 2008-07-22 anna79 napisał(-a): > hej ludziska nie uwierzycie, ale w końcu trafiłam na super lekarza onkologa. I pewnie wam szczęki opadną gdy poweim że byłam państwowo w poradni (bo doktorek prywatnie nie ma czasu przyjmować). W końcu mnie nie olał. Mało tego uspokoił, zrobił wywiad jak się należy, wypytał o dotąt robione badania (dentysta, ginekolog, laryngolog), wybadał, obejrzał wyniki (trochę sie zdziwił jak ostatnie badania miałam z maja, ale gdy mu powiedziałam o moich przejściach z lekarzami w moim miasteczku to powiedział że mi sie nie dziwi, że miałam dość). Powiedział, że węzły nie są aż takie duże, by mogły budzić podejrzenia nowotworowe, ale skoro są powiększone to trzeba znaleźć ich przyczynę. Rozmawiałam z nim na temat pobrania w całości węzła, mówiąc mu że tak powiedziało dwóch lekarzy, on przyznał mi rację. Na początek jednak bez żadnego proszenia zaczął wypisywać skierowania na... i tu moje zdziwienie TK twarzo-czaszki, TK klatki piersiwej, TK jamy brzusznej i kompleksowe badania krwi z hormonami włącznie, bo powiedział że to one właśnie mogą szwankować. Wyszłam uspokojona, zadowolona, że w końcu znalazł sie lekarz, który nie powiedział mi "jest ok proszę zapomnieć o węzłach, bądż udać sie do psychiatry". Onkolog ten nie zbagatelizował problemu powiększonych węzłów chłonnych tylko stara się wyjaśnić przyczynę ich powiększenia. Dużo plusów dla takich lekarzy i oby ich było jak najwięcej. Do 5 sierpnia powinnam uporać się z tymi tomografami, mam juz wyznaczone terminy. Dam wam znać. Trzymajcie sie wszyscy i ci, którzy walczycie z chorobą, i ci kórzy próbujecie dojść co wam jest, tym pierwszym życzę sukcesów w walce z zz a tym drugim życze żebyscie znaleźli takiego lekarza jak ja.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź