Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: powiększone węzły chłonne podżuchwowe, obojczykowe, pod pachami i w pachwinach??
Komentujesz wpis użytkownika
piotr12
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 15:52, dnia 2008-05-27 piotr12 napisał(-a): > > O 11:43, dnia 2008-05-27 anna79 napisał(-a): > > jeśli o mnie chodzi to wiem że jak węzły bolą to dobrze, moje niestety od początku nie bolą, nawet jeśli to stan zapalny to pytanie czy po tylu kuracjach antybiotykowych > czy w ogole jest seens robienia jakichkolwiek badan krwi/moczu jesli (z tego co czytam na forum) nie ma to prawie zadnego zwiazku z choroba, a odchylki w badaniach moga jedynie ujawnic zaawansowana zmiane, albo nawet i w zaawansowanej zmianie nie ma odchylek w badniach krwi? > ja robilem badania zalecane tutaj na forum trzykrotnie i sa bez zadnych odchylek, a mimo to wezel w pachwinie jest powiekszony (maksymalnie 1cm - moze mniej). czasami mam wrazenie ze jest go ciezko wyczuc, a czasami wpadam w panike. wiadomo ze najlepiej jest od razu wyciac, ale mam uraz na punkcie lekarzy po mojej polrocznej ganiance po szpitalach chorob pluc i w koncu diagnozie - sarkoidoza. :( > w srodpiersiu mam powiekszone wezly bo to cecha sarkoidozy (dwa lata temu nie moglem nawet oddychac z tego powodu a nogi mialem popuchniete jak balony). > jesli chodzi o badania to jedynie hematokryt mam obnizony 43.8% (norma 45-52) i plytki krwi jakos niskie (150tys/mm^3 norma: 140-390). > czy w razie jakichkolwiek przerzutow wyniki krwi to wykazą? prosze tez o informacje jakie jeszcze badanie krwi moglbym zrobic.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź