Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: powiększone węzły chłonne podżuchwowe, obojczykowe, pod pachami i w pachwinach??
Komentujesz wpis użytkownika
anna79
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 09:43, dnia 2008-05-27 anna79 napisał(-a): > jeśli o mnie chodzi to wiem że jak węzły bolą to dobrze, moje niestety od początku nie bolą, nawet jeśli to stan zapalny to pytanie czy po tylu kuracjach antybiotykowych (przeszłam już trzy w odstępach półtoramiesięcznych) i kurcjach przeciwzapalnych te węzły nawet jeśli zwłókniały to czy powinno ich przybywać. a zapomniałam dodać, że znalazłam się rónwnież u otolaryngologa, po tym jak wykryto u mnie gronkowca koagulację, wzrost obfity. Otolaryngolog przebadał od ucha, nosa po gardło i nie stwierdził aby odczyn zapalny wywodził się z tych rejonów i stwierdził tylko, że powinnam miec wycięty węzeł i to jak najszybciej, bo jeśli stomatolog, ginekolog, lekarz chorób wewn. i on otolaryngolog wykluczyli stany zapalne, badania krwi ponadto wykluczyły choroby wirusowe mogące mieć wpływ na węzły to najlepszym wyjściem byłoby wycięcie węzła i wykluczenie bądź wczesne stwierdzenie tego najgorszego. To samo powiedzieli hematolodzy. Wszystkie te badania i wizyty miałam w styczniu, więc nawet jeśli był jakis proces zapalny i pozostały po nim węzły to wydaje mi sie że nie powinno ich przybywać. > Aj dobra bo zgłupieję od tych domysłów. Mam tylko nadzieję, że jeśli to nie jakieś groźne choróbsko, to przynajmniej ten ukryty proces zapalny mnie nie wykończy. > Dobra kończe, bo kurczę zamiast zająć się pracą to ja na waszym forum siedzę i czytam i czytam i piszę. Chbya msuzę na urlop, może zmiana klimatu mi pmoże, a moze faktycznie jedna z opini lekarzy rodzinnych, że jestem po prostu przepracowana i powinnam sobie zrobić wolne od pracy, dzieci i męża. Odpocząć i moze znikną same. Hm......... fajnie może by i było. Ale jak to zrobić. Dawać mi tu recepty na udany urlop bez rodzinki i myślenia o pracy.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź