Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: powiększone węzły chłonne podżuchwowe, obojczykowe, pod pachami i w pachwinach??
Komentujesz wpis użytkownika
marta
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 23:11, dnia 2008-01-28 marta napisał(-a): > > O 09:35, dnia 2008-01-13 anna79 napisał(-a): > > > O 13:54, dnia 2008-01-08 Baldi napisał(-a): > > > usg wezlow. > > Usg (nie wiem czemu zrobił tylko szyjne) po rawej strony żuchwy dwa po 13-16mm, po lewej jeden 21mm, węzły odczynowe nie tworzące pakietów. Poza tym bez innych cech adenopatii szyjnej. > > W jamie brzusznej wszystko ok. > > zalecenia: badania krwi rozszerzone rozmaz i serologia (coś od wirusów), samoobserwacja, tzn.gdyby nie znikły, bądż pojawiły się w innych miejscach to znowu na usg. > > Czy mam być już spokojna, skoro te węzły przy dotyku mnie nie bolą ale czasem mam uczucie rozpierającego ale tępego bólu w węzłach i żyłach pod kolanami i łokciami. Ponadto często bolą mnie dziwnie kolana? > > Proszę o jakieś wskazówki. dzieki i zyczę zdrówka. ania > Podobno, usg nie pokaże czy węzły są odczynowe czy też nie, to można stwierdzić po badaniu histopatologicznym, więc nie czekaj i idz do onkologa, lekarz rodzinny to nie lekarz.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź