Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

CT a przeszczep

Autor: DORTA • 04.01.2008 22:32 • 2 odpowiedzi

DORTA

04.01.2008 22:32

Odpowiedz

Dostałam wyniki badan pocztą ,a czekam na decyzje o przeszczepie no i zwątpiłam,jak Wy to widzicie? Oto opis"Poprzednie badanie z lutego 07.Stan po naświetlaniu śródpiersia, wzdłuż przyśrodkowych cz.płuc widoczne są zmiany pasmowate popromienne.Naciek w okolicy podobojczykowej prawej jest obecnie mniejszy i jego wymiary wynoszą 47x15 mm,.mniejsze są ww chłonne pachowe-obustronne do 8mm.Uwidoczniono węzły chłonne sródpiersiu(bez istotnej dynamiki w por. do badania poprzedniego) :przednim na poziomie zyły nieparzystej 21mm,poniżej na poziomie łuku aorty 25mm i kilka mniejszych do 15 mm,na wysokości aorty występuje 11mm.Węzły oskrzelowo-płucne,okna aortalno -płucnego i podostrogowe do 10mm " Z tego co mi jest wiadomo powinny by węzły mniej niż 10mm.

kaja

05.01.2008 15:49

Odpowiedz

O 23:32, dnia 2008-01-04 DORTA napisał(-a):

Dostałam wyniki badan pocztą ,a czekam na decyzje o przeszczepie no i zwątpiłam,jak Wy to widzicie? Oto opis"Poprzednie badanie z lutego 07.Stan po naświetlaniu śródpiersia, wzdłuż przyśrodkowych cz.płuc widoczne są zmiany pasmowate popromienne.Naciek w okolicy podobojczykowej prawej jest obecnie mniejszy i jego wymiary wynoszą 47x15 mm,.mniejsze są ww chłonne pachowe-obustronne do 8mm.Uwidoczniono węzły chłonne sródpiersiu(bez istotnej dynamiki w por. do badania poprzedniego) :przednim na poziomie zyły nieparzystej 21mm,poniżej na poziomie łuku aorty 25mm i kilka mniejszych do 15 mm,na wysokości aorty występuje 11mm.Węzły oskrzelowo-płucne,okna aortalno -płucnego i podostrogowe do 10mm "

Z tego co mi jest wiadomo powinny by węzły mniej niż 10mm.

jak ja miałam przeszczep to wszystkie badania tj TK,USG,prześwietlenie płuc były bez jakichkolwiek zmian.pacjent musi być do przeszczepu w całkowitej remisji,ale ostateczną decyzję podejmuje lekarz. pozdrawiam.

baldi

05.01.2008 17:14

Odpowiedz

raczej nie masz CR.