Ziarnica.pl
← Wróć do działu Hyde Park
Hyde Park

swieta, swieta i po swietach. ufff :)

Autor: baldi • 26.12.2007 21:35 • 2 odpowiedzi

baldi

26.12.2007 21:35

Odpowiedz
tak sobie mysle zapytac Was co sadzicie o "manii" wysylania "zabawnych" zyczen swiatecznych (1) i wysylania zyczen takich pro forma w ogole (2).

1. mysle, ze to sie serio jakas mania zrobila i ludzie tego wysylaja stanowczo za duzo. o ile fajnie jest dostac 10 zyczen roznych o tyle dostac 10 takich samych juz nie do konca (przynajmniej dla mnie). to nie jest tak, ze zyczenia powinny byc wysylane z serca, a nie na zasadzie kopiuj->wklej->wyslij wszystkim..?

2. ja sobie mysle, ze lepiej nie wysylac zyczen w ogole niz mialyby one byc.. hmm.. "nieszczere" to nie to slowo.. NIJAKIE? jak mozna dostac zyczenia "wesolych" albo "radosnych" swiat jesli Ci, od ktorych je dostajemy POWINNI BYC SWIADOMI, ze nie beda one wesole? albo "rodzinnych" jesli nasza sytuacja jest taka, ze nie ma szans na rodzinne swieta?

ja moze wyolbrzymiam, ale chyba nie pasuje do tego chłitu marketingowego.. :/

marieta

27.12.2007 11:27

Odpowiedz
ja dostałam kilkanaści różnych wierszyków, w stylu "niechaj gwiazdka z nieba leci, niech Mikołaj tuli dzieci" albo "karpia bez ości i szczęścia w miłości"

niechętnie odpowiadam na takie życzenia, ...starej daty chyba jestem, bo uważam że życzenia powinno się napisać własnoręcznie, albo zadzwonić :)

angie5

28.12.2007 20:01

Odpowiedz

Powiem krótko-w 100% zgadzam się z tym co jest tu napisane:) nie ma nic gorszego niz usłyszec czy przeczytac"oklepane życzenia"tak to chyba można nazwac.Jak zawsze z tej okazji dostałam m n ó s t w o zyczen,jednak jedne były tak piekne,szczere z serca a zarazem wywołujace usmiech na ustach pasujace do sytuacji(mam na myśli chorobe) a brzmiały one tak:" Duzo zdrowia i zdrowia;) oraz zdrowia i zdrowia a przede wszystkim ZDROWIA zyczą..." dostałam je od osoby która wie o mojej chorobie zdaje sobe sprawe z tego ze w tym momencie to własne zdrowie jest najwazniejsze a wszystko inne spada na dalszy tor:)