Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

najlepsze ośrodki

Autor: Edyta • 26.12.2007 16:03 • 3 odpowiedzi

Edyta

26.12.2007 16:03

Odpowiedz
Witam!
Mam podejrzenie zz CS III czekam na wyniki trepanobiopsji, TK jamy brzusznej i biopsji powtórnej węzła chłonnego z szyi. Już wiem, że będzie chemioterapia i naświetlanie. Jestem na początku tej drogi. Mam pytanie o ośrodki w Polsce. Jestem z Podkarpacia, badania są wykonywane w Podkarpackim Centrum Onkologii. Nie wiem czy jest to na tyle dobry ośrodek, że mogę się tam leczyć, chyba że początek jest wszędzie taki sam a potem kwestia konsultacji. Proszę o jakieś wskazówki. Pozdrawiam

Kaśka

26.12.2007 20:10

Odpowiedz

Z tego co ja wiem to bardzo duzo osob z Podkarpacia leczy sie w Krakowie , najczesciej na Kopernika ... nie wiem jak to jest czy szpital sam wysyla tam na leczenie czy nie :) ale wiem ze jest duzo osob , to tez chyba zalezy ile masz lat :) tak sie mi wydaje...

edyta

27.12.2007 16:06

Odpowiedz
Dzięki za informację! 33:)

MagdaCh

06.01.2008 20:21

Odpowiedz

O 17:03, dnia 2007-12-26 Edyta napisał(-a):

Proszę o jakieś wskazówki. Pozdrawiam

Witaj,

Ja tez jestem z podkarpacia, moja mama miała ZZ i leczyła się w Krakowie, właśnie na Kopernika (dodam, ze z Gliwic odesłano nas z kwitkiem- powód: brak miejsc, a tam przyjęto od ręki).

Pojechałyśmy ze zwykłym skierowaniem do poradni onkologicznej w ręce i zostałyśmy przyjęte. Na miejscu uzupełniono brakujące badania w celu ustalenia stopnia choroby (tj. biopsja szpiku). Nie czekajac na wyniki podano chemię ABVD (do ewentualnej weryfikacji po otrzymaniu kpl wyników badań).

Jeśli bedziesz chciała, e-mailem podam Ci nr telefonów do kliniki i odpowiem na ewentualne pytania.