Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Obawy...

Autor: Dzyn • 25.12.2007 17:15 • 1 odpowiedzi

Dzyn

25.12.2007 17:15

Odpowiedz
witam
Chcialbym sie spytac czy mam powody do niepokoju. Otoz od jakichs 4 tygodni z tylu na potylicy wyskoczyl mi wezel chlonny, tzn wtedy go zauwazylem, jest twardy, nieprzesuwanlny i niebolesny, lekarz jak go zobaczyl to stwierdzil ze to nawet dobrze ze jest... Do tego wyczuwam gulke na szyi po prawej stronie, miekka, przesuwalna, tak jakby wezly podzuchwowe leciutko powiekszone no i za uszami mam takie jakby gulki, po lewej 3, po prawej 1, nie sa za duze, maks 3 mm, twarde. Nie wiem czy to wezly. Nie wiem co o tym sadzic, w przeciagu ostatniego miesiaca mialem rentgen lewej strony klatki, bez zastrzezen. USG w porzadku. Dwa badania krwi, lekarze ogladali i bez zastrzezen, OB=8 a pozniej OB=5, CRP ujemne. Do tego schudlem w miesiac okolo 4-5kg, miewam lekkie stany podgoraczkowe, ok 37st. Pol roku temu mialem silny swiad skory ale ustapil jak zmienilem zel po prysznic. Nie wiem czy to ma zwiazek, ale mam bialy nalot na jezyku. Dzis swiad jest sporadyczny. Czy powinienem cos robic w kierunku badan pod katem zz czy tez przestac sie tym martwic?

baldi

25.12.2007 18:37

Odpowiedz
wezly potyliczne i podzuchwowe to generalnei nie jest powod do obaw :)

milego ;-)