Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Niepokojące objawy? proszę o radę

Autor: janusz • 07.12.2007 14:19 • 0 odpowiedzi

janusz

07.12.2007 14:19

Odpowiedz
Witam,
Jestem nieco zaniepokojony moim stanem zdrowia, ponieważ od ponad dwóch miesięcy utrzymuje mi się podwyższona temperatura i mam bóle głowy. Przeszedłem najrozmaitsze badania, tomografię głowy, mocz i morfologię, ekg, byłem u stomatologa, prześwietliłem sobie płuca, miałem posiew moczu. Z tych badań wynikła tylko jedna rzecz, zupełnie przy okazji: niewielka niedoczynność tarczycy, na którą zacząłem się od razu leczyć. Po tych badaniach lekarz pierwszego kontaktu rozłożył ręce i powiedział, że temperatura trochę powyżej 37 to zwyczajnie cecha osobnicza i tak musi już być. Bóle głowy wytłumaczył neuralgią. Powiedziałem ok, i przestałem się przejmować, aż do wczoraj gdy po kontrolnym usg tarczycy okazało się, że "obustronnie wzdłuż mięśni MOS, pojedyncze, odczynowe węzły chłonne, największy po stronie prawej 12mm, po lewej 13mm" czyli troszkę za duże. Mój niepokój wynika z tego, że MóJ TATA ZMARł Z POWODU CHłONIAKA, w przeciwnym razie bym się nie przejmował. Chciałem się zapytać czy stan moich węzłów chłonnych może być spowodowany, nie zaleczonym jeszcze zapaleniem gardła? Dodam jeszcze, ze leukocyty dwa miesiące temu miałem w odpowiedniej, mieszczącej się w normach liczbie.Wizytę u Endokrynologa mam wyznaczoną na koniec grudnia i dlatego wczesniej chciałem zasięgnąć opini tu, by w razie czego przyspieszyć działanie. Mam prawie 21 lat i jestem czynnym sportowcem, choć często czuję się niezdatny do życia to na treningach mam sił tyle co zwykle. Czy jest się czego obawiać?
pozdrawiam i przepraszam za zawracanie głowy