Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Jaki kaszel przy objawach ziarnicy?

Autor: marka • 22.11.2007 10:31 • 6 odpowiedzi

marka

22.11.2007 10:31

Odpowiedz
Hejka,

Kto z Was miał kaszel przy objawach ziarnicy? Jaki to był kaszel? Częsty, calodniowy? utrzymujący się kilkamiesięcy? mokry? suchy? Były jakieś bóle przy tym kaszlu?

Czy można objawy ziarnicy pomylić z gruźlicą (chodzi o ten kaszel)..?

Marka

Binka

22.11.2007 17:35

Odpowiedz

O 11:31, dnia 2007-11-22 marka napisał(-a):

Hejka,

Kto z Was miał kaszel przy objawach ziarnicy? Jaki to był kaszel? Częsty, calodniowy? utrzymujący się kilkamiesięcy? mokry? suchy? Były jakieś bóle przy tym kaszlu?

Marka

Cz :)

Tak,ja miałam kaszel który najpierw był sporadyczny,a z biegiem czasu suchy i głęboki.Utrzymywał sie około 3 tygodni,do momentu kiedy trafiłam do szpitala..Żadnych bóli nie miałam.Pozdrawiam

Ania :)

tomaszek

23.11.2007 08:48

Odpowiedz
ja miałem suchy uporzcywy jak bys polkneła kłębek waty i drażnił ci w gardle, nasilał sie po położeniu do łożka jak sie człowiek troche mocniej rozgrzał. mijal po zaczeciu chemii

Angie5

23.11.2007 14:16

Odpowiedz

ojjjjjj mój kaszel był okropny,utrzymywał sie bardzo długo,suchy,ciągły,uporczywy jak diabli nasilał sie wieczorem kiedy szłam juz spac,zdarzylo sie kilka razy w nocy ze spalam na bezdechu po czym po przebudzeniu dopadal mnie kaszel którego zawsze porównywałam do gruźliczego

Zdzisia

23.11.2007 18:53

Odpowiedz

Hejka,

Marka

Ja miałam kaszel jako objaw ziarnicy. Kaszel był duszący i dziwnie uciążliwy. Jakby mi coś ciągle przeszkadzało w gardle. Powodem tego kaszlu był ucisk w klatce piersiowej.

kasia

03.12.2007 08:51

Odpowiedz

O 19:53, dnia 2007-11-23 Zdzisia napisał(-a):

Hejka,

Marka

Ja miałam kaszel jako objaw ziarnicy. Kaszel był duszący i dziwnie uciążliwy. Jakby mi coś ciągle przeszkadzało w gardle. Powodem tego kaszlu był ucisk w klatce piersiowej.

Ja też miałam kaszel suchy i strasznie w środku swędziały mnie płuca,jak się śmiałam i jak kaszlałam za każdym razem

Kira

03.12.2007 20:39

Odpowiedz

Kurcze....moja mama ma taki kaszel od dawna.....suchy, jakby ciągle ją coś drapało w gardle , jak się położy to się nasila... martwię się, myślałam czy to nie rak płuc albo ziarnica... ale robiła morfologię, ob -jest ok , ale chyba nie zawsze w morfologii to wychodzi? Dodam, że Mama bierze leki na nadciśnienie, które niby mogą wywoływać taki kaszel..sama nie wiem, może rtg klatki jest konieczne?