Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

GUZEK/KULKA POD SKÓRĄ,NAD KOŚCIĄ OBOJCZYKOWA.

Autor: krzychu • 08.11.2007 18:07 • 7 odpowiedzi

krzychu

08.11.2007 18:07

Odpowiedz

Witam.Otóz 1,5 tygodnia temu rano obudziłem sie z bólem lewej strony (obojczyk)myślałem,że może żle spałem.w ciągu dnia jeszcze pobolewał ale dało sie o tym zapomniec(czasami nie czułem.na drugi dzien jeszcze pobolewało ale mniej i wyczułem w tym miejscu kulke,twarda.Gdy przycisnąłem to troszke pobolewało ale póżniej juz nie i tak jest do teraz.byłem u lekarza pierwszego kontaktu.powiedział ,że nie wyczówa powiekszonych wezłów chłonnych.ostatnio miałem stan podgorączkowy max37,5.mam od dłuzszego czasu powiekszone migdały nie bolace i zaczerwienione gardło(dostałem antybiotyk).kulka ma moze 1cm.Krew ok.Rtg tez nic nie wykazało.Pamietam 2 lata temu bywało ze bolały mnie plecy ,barki ,niedało sie gleboko oddychac po spozyciu alkocholu ale niebyło to zawsze(może to przez skolioze),niedawno tez tak miałem ale z chwilą mineło.acha czy jest mozliwe ze to z przeciazenia od pracy?po paru dniowej przerwie od pracy troche zmniejszyła sie opuchlizna na obojczyku(tam gdzie jest wgłebienie)ostatnio po pracy zdaje mi sie ze troche sie powiekszyłea ta opuchlizna.kulka jaka była taka jest bez zmian.może miałem ją wczesniiej a nie wyczułem nie wiem.jakies rady ,może usg węzłów chłonnych? prosze o porade.

baldi

08.11.2007 18:32

Odpowiedz

O 19:07, dnia 2007-11-08 krzychu napisał(-a):

byłem u lekarza pierwszego kontaktu.powiedział ,że nie wyczówa powiekszonych wezłów chłonnych. jakies rady ,może usg węzłów chłonnych?

jezeli lekarz mowi, ze nie wyczuwa wezlow chlonnych, to moze lepiej mu wierzyc?

dla swietego spokoju mozesz zrobic badanie USG. jesli wezly wyjda prawidlowe to zbawiona dusza Twoja :)

krzychu

13.11.2007 07:44

Odpowiedz

O 19:32, dnia 2007-11-08 Baldi napisał

jezeli lekarz mowi, ze nie wyczuwa wezlow chlonnych, to moze lepiej mu wierzyc?

podejrzewam,że to właśnie jest węzeł chłonny(ta kulka).jak zwykle czarne scenariusze.

baldi

13.11.2007 08:26

Odpowiedz

O 08:44, dnia 2007-11-13 krzychu napisał(-a):

podejrzewam,że to właśnie jest węzeł chłonny(ta kulka).jak zwykle czarne scenariusze.

a my przez Internet nie wróżymy.

jezeli piszesz, ze lekarz nie wyczuwa wezlow to wierzymy lekarzowi.

no chyba, ze bedziesz miec wynik USG potwierdzajacy powiekszone wezly chlonne. wtedy uwierzymy (1) i (2) bedziesz miec podstawe do walczenia z konowalem :)

krzychu

13.11.2007 08:49

Odpowiedz

O 09:26, dnia 2007-11-13 Baldi napisał(-a):

no chyba, ze bedziesz miec wynik USG potwierdzajacy powiekszone wezly chlonne. wtedy uwierzymy (1) i (2) bedziesz miec podstawe do walczenia z konowalem :)

takie pytanie:czy usg węzłów chłonnych moze wykonywac lekarz który ma taka specjalność(onkolog np.) czy moze byc lekarz który wykonuje np.usg jamy brzusznej?

baldi

13.11.2007 09:18

Odpowiedz

kazdy, ktory obsluguje ultrasonograf.

Krzychu

22.11.2007 12:07

Odpowiedz
no zrobiłem usg,niby wszystko wporządku.Dzięki Baldi za nakierowanie.A węzełek będe dalej obserwował.Zdrówka wszystkim życze.POZDRAWIAM.

baldi

22.11.2007 12:25

Odpowiedz

O 13:07, dnia 2007-11-22 Krzychu napisał(-a):

no zrobiłem usg,niby wszystko wporządku

nie "niby" tylko "WSZYSTKO W PORZADKU"!!!