Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Proszę o interpretację USG węzłów chłonnych
Komentujesz wpis użytkownika
fantomasz
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 17:33, dnia 2007-10-30 fantomasz napisał(-a): > > O 16:28, dnia 2007-10-30 Zulala napisał(-a): > > Oto mój wynik USG: > > > > Obustronnie kątami żuchwy i wzdłóż naczyń po kilka nieco zmienionych i z niewielkim obniżeniem echogeniczności węzłów chłonnych wielkości do 15 mm. > > W okolicy karku po stronie lewej dwa podobne węzły wielkości 11mm i 15mm. > > Pojedyńcze węzły - największe w badaniu CD wykazują śladowy przepływ zatokowy. > > W dołach nadobojczykowych i pachowych nie ma powiększonych węzłów chłonnych. > > > > W lewym dole pachwinowym dwa nieco zmienione węzły chłonne wielkości 10 i 15 mm.W prawym dole pachwinowym pojedyńczy nieco zwłókniały węzeł wielkości 10 mm. > > > > Radioog powiedział abym się nimi absolutnie nie przejmowała, że to od stanu zapalnego,ale jakoś nie potrafię. > > Co o tym myślicie? > > > > Dodam jeszcze, że morfologia oki, tylko w rozmazie ręcznym wyszło 53% limfocytów, OB-2. > > > > Bardzo się martwię, że to może być coś złego. > Jak ja bym sie tak martwił jak Ty to nei wychodowałbym sobie zapewne czwóreczki :-/ > Nie wiem dlaczego chcesz podwarzyc opinie radiologa? > Zdrówka życze
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź