Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

zrost w okolicach przepony

Autor: Malina • 08.05.2005 13:52 • 2 odpowiedzi

Malina

08.05.2005 13:52

Odpowiedz
Cześć, witam Was wszystkich.
Mam pewien problem. Nie mam powiększonych węzłów chłonnych, przynajmniej badanie palpacyjne ich nie wykrywa, natomiast od prawie 2 miesiecy mam stan podgorączkowy, 37, 37.4, zaczęło się od suchego kaszlu, który mam do tej pory. Zrobiłam sobie RTG klatki piersiowej i generalnie w opisie wyszło, że wszystko jest niby ok, ale napisali, że jest widoczny zrost z lewej strony przepony. Zastanawiam się, czy powiększone węzły przy przeponie mój radiolog mógł wziąć za zrost? Zdjęcie widział też pulmunolog, ale nic nie powiedział, kazał zrobić badania na jakieś bakterie, mykoplazmę i coś jeszcze. Co o tym sądzicie? Od pół roku mam obsesję ziarnicy i niestety sama doszukuję się u siebie objawów. Nie pocę się w nocy

Martek

08.05.2005 20:59

Odpowiedz
u mnie na zdjęciu RTG klatki piersiowej wyszło takie "coś",że zrobili mi powtórne badanie,bo stwierdzili,że chyba im się coś zepsuło..Niestety powtórne wykazało to samo.Ja -osoba kompletnie zielona w tej dziedzinie -byłam przerażona.wyglądało jak prześwietlona klisza filmowa,a to były powiększone węzły,które przesłoniły wszystko.
Nie martw się, myślę że u Ciebie to objawy tzw,psychosomatyczne - widzisz to co chcesz(znam to z własnego doświadczenia).
Pozdrawiam, życzę zdrówka.

Zoisyte

09.05.2005 08:57

Odpowiedz

2005-05-08 15:52... Malina napisał(a):

Cześć, witam Was wszystkich.

Od pół roku mam obsesję ziarnicy i niestety sama doszukuję się u siebie objawów. Nie pocę się w nocy