Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

przeczulica skóry - czy to półpasiec?

Autor: dorota • 07.10.2007 20:28 • 9 odpowiedzi

dorota

07.10.2007 20:28

Odpowiedz
Witajcie Ziarniaczki
dość długo się nie odzywalam bo zapanowała chwila pozornej ciszy, w sierpniu mój ziarniaczek zakończył leczenie tzn serią radio i czekamy na koniec października na PET, wszystko było ok, wyniki morfologii ładne białe 3,7 ciut poniżej normy, hemglobina 15,5 (rewelacja porównując do wyników sprzed roku gdzie miał 5:()
tak sobei czekalibyśmy na ten PET ale tydzień temu Tomek zaczął dziwnie się czuć, jakis sałby, nie ma siły, a z czasem pojawiła się dziwna przeczulica skóry, uczucie jakby skóra była cienka i bardzo boli, ból zaczął się na plecach, potem również na brzuchu,
konsultowlaiśmy się z hematologami, ale odesłali nas do dermatologa, który twierdzi że wszystko jest ok, zasugerował jednak że może półpasiec, ale nie ma żadnych wykwitów i nie chcą dać lekarstw

piszę bo chciałbym zapytać czy u Was podobnie zaczynał się półpasiec? przeczytałam chyba wszystkie wątki o półpaścu ale nie znalazłam o tym informacji,
czy mieliście przeczulicę skóry i jak długo rowijała się choroba zanim pojawiły się krosty, ktoś pisał nawet że miał półpaśca bez krost - jesli ich nie było to jak lekarz zdiagnozował że to półpasiec

prosze o oinformację bo mój ziarniaczek cierpi z bólu a doktory nic nie chcą mu przepisać
dorota

Teresa

08.10.2007 08:27

Odpowiedz

O 22:28, dnia 2007-10-07 dorota napisał(-a):

Witajcie Ziarniaczki

U mnie zaczeło sie bolem skory i swedzeniem,tak jakby cos mi przeszkadzało,ja miałam i mam na głowie,bo to juz 7 miesiac.Sama zgłosiłam sie na pogotowie jak mnie mocno bolało i dostałam skierowanie do szpitala klinicznaego na oddział zakazny.Tam byłam 11 dni...gdzie mnie leczono.zanim trafiłam do szpitala dostałam jedna mała krostke,prawie nie widoczna.Lekarz nie bardzo wiedział czy to polpasiec,ale ja twierdziłam ze tak,koniecznie powiedziałam ze jestem ziarniaczka,bo to zdecydowało o szpitalu.Mysle ze w domu nie poradzilabym sobie z leczeniem

Ola

08.10.2007 11:14

Odpowiedz

O 22:28, dnia 2007-10-07 dorota napisał(-a):

Witajcie Ziarniaczki

dość długo się nie odzywalam bo zapanowała chwila pozornej ciszy, w sierpniu mój ziarniaczek zakończył leczenie tzn serią radio i czekamy na koniec października na PET, wszystko było ok, wyniki morfologii ładne białe 3,7 ciut poniżej normy, hemglobina 15,5 (rewelacja porównując do wyników sprzed roku gdzie miał 5:()

tak sobei czekalibyśmy na ten PET ale tydzień temu Tomek zaczął dziwnie się czuć, jakis sałby, nie ma siły, a z czasem pojawiła się dziwna przeczulica skóry, uczucie jakby skóra była cienka i bardzo boli, ból zaczął się na plecach, potem również na brzuchu,

konsultowlaiśmy się z hematologami, ale odesłali nas do dermatologa, który twierdzi że wszystko jest ok, zasugerował jednak że może półpasiec, ale nie ma żadnych wykwitów i nie chcą dać lekarstw

piszę bo chciałbym zapytać czy u Was podobnie zaczynał się półpasiec? przeczytałam chyba wszystkie wątki o półpaścu ale nie znalazłam o tym informacji,

czy mieliście przeczulicę skóry i jak długo rowijała się choroba zanim pojawiły się krosty, ktoś pisał nawet że miał półpaśca bez krost - jesli ich nie było to jak lekarz zdiagnozował że to półpasiec

prosze o oinformację bo mój ziarniaczek cierpi z bólu a doktory nic nie chcą mu przepisać

dorota

< U mnie zaczeło sie od dziwnego bólu- skóra stawała sie dziwnie wrażliwa - trwalo to około tygodnia. Miałam przeczucie ze to półpasiec -Dzień przed pojawieniem się małych krostek - miałam bardzo silny ból głowy. Szybko zaczełam smarować krostki maścią typu Zovirax i odwiedziłam internistę, który przepisał mi HEVIRAN. Byłam tylko tydzień na zwolnieniu lekarskim i wróciłam do pracy. Tak, że jeśli to półpasiec to szybkie działanie przynosi efekty

stasia

09.10.2007 06:38

Odpowiedz

Witam Teresa a powiedz mi ten półpasieć dotyczył u Ciebie całej głowy czy np tylko połowy? Pytam bo mam ten sam problem bolała mnie skóra na części głowy, i miałam tam mnóstwo małych ropnych chrosteczek , poszłam do dermatologa, ale ona nie była w stanie stwierdzić czy to półpasiec. Dała mi jakąś maść przeciwzapalną. No i chrostek niby mniej ale czuje skórę na głowie i nie bardzo moge się uczesać . Napisz jak to się u ciebie objawiło . Pozdrawiam stasia

Teresa

09.10.2007 06:56

Odpowiedz

O 08:38, dnia 2007-10-09 stasia napisał(-a):

Tak połowy głowy i twarzy ,bo twarz terz mi zajeło.oprocz krostek,to jest straszny bol głowy.Mi doszło jeszcze zakazenie skory gronkowcem(Roza-to/..nazwa choroby),wiec miałam strasznie zaogniona i spuchnieta twarz.W połpasciu konieczny jest Hewiran,ja brałam rowniez penicyline krystaliczna,ale to z powodu rozy.Tak wiec Stasiu postaw sprawe jasno,zwłaszcza ze masz meza w domku,a to by było niedobrze gdyby załapał polpasca.POZDRAWIAM

marysia kotvica

09.10.2007 07:07

Odpowiedz
u mnie rowniez zaczelo sie bolem , coraz silniejszym na plecach i brzuchu :( w czasie radioterapi. sama przekonalam lekarzy ze to polpasiec i dzieki temu przy uzyciu heviranu (sporych dawek) w ciagu 2 tygodni sie wychorowalam.
ale zostaly mi blizny mimo ze nie drapalam

Teresa

09.10.2007 07:10

Odpowiedz

O 08:56, dnia 2007-10-09 Teresa napisał(-a):

O 08:38, dnia 2007-10-09 stasia napisał(-a):

też,też,też.....Boze jak ja mogłam napisac to z błedem.Jak przeczytałam to az słabo mi sie zrobiło

dorota

09.10.2007 10:55

Odpowiedz
bardzo Wam dziekuję, bardzo mnie uspokoiliście, bo już się (tfu, ftu odpluć przez lewe ramię) bałam że coś się dzieje złego, a jak widac z tym wstretnym półpaścem jakoś mozna się uporać

przyznam że mój ziarniaczek juz zaczął na własną odpwoedzialnośc przyjmować heviran i zaczął rzeczywiscie czuć się trochę lepiej, krost nadal nie ma ale zniknął ból z pleców, pozostał jeszcze w brzuchu
całuję Was mocno zarniaczki
do usłyszenia
dorota

Johana

09.10.2007 15:42

Odpowiedz

O 09:10, dnia 2007-10-09 Teresa napisał(-a):

też,też,też.....Boze jak ja mogłam napisac to z błedem.Jak przeczytałam to az słabo mi sie zrobiło

Tereso nie ma czym się stresować, gorzej jakbyś napisała seX nie po polskiemu - no to byłby już problem! ;) Szef na pewno zwrócił by uwagę

JimmiXzSq

18.05.2017 05:56

Odpowiedz

U7NdcZ http://www.LnAJ7K8QSpkiStk3sLL0hQP6MO2wQ8gO.com