Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

szczepienie przeciw grypie

Autor: Nikola • 05.10.2007 11:06 • 7 odpowiedzi

Nikola

05.10.2007 11:06

Odpowiedz

Mam pytanie czy musieliscie sie zaszczepic przeciw grypie po leczeniu? Lekarze powiedzieli ,ze mam zaszczepic moja corke dokładnie poł roku po leczeniu.W jakim celu?

baldi

05.10.2007 11:18

Odpowiedz
przejrzyj forum, jesli idzie o szczepienia. co osoba to inne zdanie na ten temat (tak mysle).

ja jestem zdania, ze nie powinno sie szczepic osob w krotkim okresie czasu po drastycznym leczneiu (jak np. PBSCT), no ale.. to moje prywatne zdanie. ja sie nie szczepilem tyle lat i nic mi sie nie stalo :)

Nikola

05.10.2007 11:25

Odpowiedz

Też myślę podobnie. Nigdy wczesniej nie szczepiłam córke przeciw grypie (osobiscie nie jestem zwolenniczka takich szczepionek) no i tez nigdy na grype nie zachorowala.

gaia

05.10.2007 11:51

Odpowiedz
mi hematolog zdecydowanie odradzil szczepienia. twierdzi ze kazda ingerencja w uklad immunologiczny, po naszych "przejsciach" jest niewskazana.

Binka

05.10.2007 12:14

Odpowiedz

O 13:06, dnia 2007-10-05 Nikola napisał(-a):

Mam pytanie czy musieliscie sie zaszczepic przeciw grypie po leczeniu? Lekarze powiedzieli ,ze mam zaszczepic moja corke dokładnie poł roku po leczeniu.W jakim celu?

Hej!

Jak byłam na ostatniej kontroli w szpitalu,spytałam się czy mogę się szczepić.Moja lekarka powiedziała że w ciągu najbliższych kilku lat,nie zgadza się na to...

Marieta

05.10.2007 20:14

Odpowiedz
moja pani doktor jest przeciwna szczepionkom przeciw grypie, z prozaicznego powodu, że na grypę po prostu rzadko chorujemy, a to co nią potocznie nazywamy to przeziębienie, katar, zapalenie gardła, migdałków, angina itp. a na te choroby szczepionka i tak nie pomaga.

Andula

08.10.2007 11:28

Odpowiedz

O 22:14, dnia 2007-10-05 Marieta napisał(-a):

moja pani doktor jest przeciwna szczepionkom przeciw grypie, z prozaicznego powodu, że na grypę po prostu rzadko chorujemy, a to co nią potocznie nazywamy to przeziębienie, katar, zapalenie gardła, migdałków, angina itp. a na te choroby szczepionka i tak nie pomaga.

W zupełnosci zgadzam się z Marietą! Mój lekarz odradzał mi szczepienia przeciw grypie, posłuchałam go i było ok.nie chorowałam. Jednak później mój pracodawca wymagał szczepień... no i... tak się pochorowałam, że "grypę" leczyłam 6 tygodni!!!! Trzeba słuchać swego onkologa, nawet nie lekarza 1. kontaktu! I jeść czosnek z miodem

Zoisyte

09.10.2007 06:51

Odpowiedz

O 13:06, dnia 2007-10-05 Nikola napisał(-a):

Szczepionka przeciw grypie to mit, co już miałem okazję udowodnić na forum.

Jedyne co daje to kasę producentom preparatu :)