Annia
08.09.2007 12:39
Ile trzeba czekać na wyniki czy ktoś może być dawcą szpiku?
Autor: Annia • 08.09.2007 12:39 • 3 odpowiedzi
Annia
08.09.2007 12:39
Annia
08.09.2007 14:28
no i jak długo może potrwać ta cała procedura w Polsce. Czy można nia znaleźć dawcy? Jak często się zdaża że rodzeństwo nie może być dawcą? Troche tych pytań mam pewnie też wkrótce życie przyniesie odpowidź jeśli nikt nie zna jakiś przeciętnych danych. Ale tak to juz jest ze chciało by się wiedzieć...
Magga
08.09.2007 20:02
O 16:28, dnia 2007-09-08 Annia napisał(-a):
no i jak długo może potrwać ta cała procedura w Polsce. Czy można nia znaleźć dawcy? Jak często się zdaża że rodzeństwo nie może być dawcą? Troche tych pytań mam pewnie też wkrótce życie przyniesie odpowidź jeśli nikt nie zna jakiś przeciętnych danych. Ale tak to juz jest ze chciało by się wiedzieć...
Wiekszość obecnych tu osób jest po przeszczepach autologicznych,
tu jest wiecej informacji na ten temat:
http://www.ziarnica.pl/index.php?tekst=zz_przeszczep
Aga z Katowic
11.09.2007 15:52
O 14:39, dnia 2007-09-08 Annia napisał(-a):
O jakie "dawstwo" chodzi, czy pod jakas konkretna osobe, czy tak w ogole? Jesli chodzi w ogole o bycie dawca szpiku, to ja np. jakies poltora roku temu zglosilam swoja chec bycia dawca szpiku(w Wojewodzkiej Stacji Krwiodastwa, gdzie oddawalam krew. W marcu bylam na badaniach(napisali do mnie) a wczoraj dostalam list, w ktorym oficjalnie zostalam zawiadomiona, ze moja osoba zostala wlaczona do swiatowego banku danych.Przyznam sie, ze poryczalam sie, z radosci oczywiscie...