Ziarnica.pl
← Wróć do działu Hyde Park
Hyde Park

zupełnie zielona -help

Autor: To-ja • 06.09.2007 12:57 • 9 odpowiedzi

To-ja

06.09.2007 12:57

Odpowiedz

czytam wasze wypowiedzi i jestem pełna podziwu dla znajomości tematu.Ja jestem na początku drogi poznania, azeby pytać trzeba mieć choc minimum wiadomości których mi niestety brak, nie postawiono mi nawet diagnozy.Najlepiej opiszę skąd moje ( nie lekarzy) podejrzenie że moge mieć właśnie tę chorobę> Otórz od pewnego czsu mam podwyzszoną temperature (powyżej 37'C) oraz straszne swedzenie skóry(prawie bolesne), nie zauważyłąm natomiast powiększonych węzłow .Czy te objawy mogą wskazywac na ziernice?Prosze odpowiedzcie

dorota

06.09.2007 13:58

Odpowiedz
niestety może być to ziarnica, choc może być też wiele innych chorób,
mój mąż też nie miał żadnych zewnętrznie powiekszonych węzłów chłonych ale miał gorączki i straszne swędzenie skóry, najlepiej poproś lekarzy na poczatek o rtg klatki piersiowej i usg jamy brzusznej- na tej podstawie lekarze ocenią czy nic niepojącego nie dzieje się w pozostałych węzłach chłonnych

pozdrawiam i trzymama kciuki żeby to nie była jednak zz
dorota

to-ja

06.09.2007 14:34

Odpowiedz

O 15:58, dnia 2007-09-06 dorota napisał(-a):

niestety może być to ziarnica, choc może być też wiele innych chorób,

mój mąż też nie miał żadnych zewnętrznie powiekszonych węzłów chłonych ale miał gorączki i straszne swędzenie skóry, najlepiej poproś lekarzy na poczatek o rtg klatki piersiowej i usg jamy brzusznej- na tej podstawie lekarze ocenią czy nic niepojącego nie dzieje się w pozostałych węzłach chłonnych

pozdrawiam i trzymama kciuki żeby to nie była jednak zz

dorota

dziękuje za wsparcie zarówno to duchowe jak również w postaci rady co do badań diagnostycznych

serdeczności małgosia

Aga

30.06.2009 16:27

Odpowiedz

A co jeżeli ktoś ma guzki, ale nie ma żadnych innych objawów??? Żadnych potów, żadnego swędzenia nic?

gabi18

30.06.2009 20:45

Odpowiedz

O 14:57, dnia 2007-09-06 To-ja napisał(-a):

czytam wasze wypowiedzi i jestem pełna podziwu dla znajomości tematu.Ja jestem na początku drogi poznania, azeby pytać trzeba mieć choc minimum wiadomości których mi niestety brak, nie postawiono mi nawet diagnozy.Najlepiej opiszę skąd moje ( nie lekarzy) podejrzenie że moge mieć właśnie tę chorobę> Otórz od pewnego czsu mam podwyzszoną temperature (powyżej 37'C) oraz straszne swedzenie skóry(prawie bolesne), nie zauważyłąm natomiast powiększonych węzłow .Czy te objawy mogą wskazywac na ziernice?Prosze odpowiedzcie

hmmm... a mialas robione jakies badania? jak tam z badaniami krwi ob krwinki biale? nie wiem jakies tomografy? wiesz po objawach to mozna na prawde wielu chorob sie doszukac wiec radze najlepiej udac sie na jakies konkretne badabnia. Nie ma co insynuowac.

maaarta172

30.06.2009 20:48

Odpowiedz

Witaj Aga. Jesli chodzi o same guzki to niestety w moim przypadku tak bylo. Nie mialam zadnych objawow, zadnego swedzenia skory ani zadnych potow. Bardzo dobrze sie czulam pomimo jednego guzka na szyi ktory byl juz dluzszy kawalek i nie schodzil. Po wizycie u lekarza dowiedzialam sie ze to niestety ziarnica. Pozdrawiam Marta.

zygi

01.07.2009 07:03

Odpowiedz

O 18:27, dnia 2009-06-30 Aga napisał(-a):

A co jeżeli ktoś ma guzki, ale nie ma żadnych innych objawów??? Żadnych potów, żadnego swędzenia nic?

Ja właśnie tak miałem i okazało się że to jest to cholerstwo.

Poszedłem do lekarza tylko z jednym, zupełnie niebolącym guzem. Zero zmęczenia, utraty wagi i innych objawów...

Karol

01.07.2009 08:09

Odpowiedz
maaarta172, Zygi, przepraszam że pytam, ale duże były te Wasze guzy?

zygi

01.07.2009 12:29

Odpowiedz

O 10:09, dnia 2009-07-01 Karol napisał(-a):

maaarta172

,

Zygi

, przepraszam że pytam, ale duże były te Wasze guzy?

Mój, jedyny widoczny w pachwinie, to gdzieś jak pięść ;)

maaarta172

01.07.2009 19:02

Odpowiedz

no ja akurat mialam go na szyi byl widoczny golym okiem mial jakies 5-6 cm ale juz wszystko ok. :)