Ziarnica.pl
← Wróć do działu Radioterapia
Radioterapia

radioterapia a alkohol

Autor: Polee • 22.08.2007 12:47 • 5 odpowiedzi

Polee

22.08.2007 12:47

Odpowiedz
hej,
mam pytanko jak wyglada sprawa alkoholu w czasie radio??
pytam Was, bo boje sie ze lekarz na mnie nakrzyczy:P
chce isc w sobote na wesele i zastanawiam sie czy moge sobie pozwolic na male co nieco:P pewnie nie, ale spytac nie zaszkodzi:P

marysia kotvica

22.08.2007 13:38

Odpowiedz

O 14:47, dnia 2007-08-22 Polee napisał(-a):

hej,

chce isc w sobote na wesele i zastanawiam sie czy moge sobie pozwolic na male co nieco:P pewnie nie, ale spytac nie zaszkodzi:P

ja piłam prawie codziennie wino w czasie radio.. to znaczy nie w momencie naświetlania w szpitalu tylko wieczorem w domu z gośćmi:P

nic mi nie było

Binka

22.08.2007 13:40

Odpowiedz

hej,

Hej,

hmmm trudno mi coś Ci doradzić,ale powiem Ci moją historię.Zrobisz co uważasz ;) W czasie radio (był to dzień kobiet) zjadłam jednego ale to JEDNEGO cukierka z alkoholem w środku.Na drugi dzień po badaniu krwi miałam podwyższony jakiś wskaźnik (jak sobie przypomnę to napiszę,bo nie chciałabym głupot na forum pisać:) a po badaniu lekarka stwierdziła że mam alkoholowe zapalenie trzustki

Zoisyte

23.08.2007 08:04

Odpowiedz

hej,

Raczej nie polecam.

Naświetlania niszczą śluzówki więc picie alkoholu może być nieciekawym przeżyciem.

Polee

23.08.2007 09:59

Odpowiedz

O 10:04, dnia 2007-08-23 Zoisyte napisał(-a):

Naświetlania niszczą śluzówki więc picie alkoholu może być nieciekawym przeżyciem.

dzieki za wszystkie odpowiedzi :)

tak sie dzisiaj wlasnie dowiedzialam od lekarza, ze wysokoprocentowy alkohol i piwo(z babelkami) zniszcza mi sluzowki...

ale zebym sie nie czula osamotniona to moge sobie troche podrinkowac;)

Milka

22.11.2007 09:08

Odpowiedz

O 11:59, dnia 2007-08-23 Polee napisał(-a):

O 10:04, dnia 2007-08-23 Zoisyte napisał(-a):

Oj, to prawda,niestety:((