Ania
20.07.2007 10:19
Słuchajcie już po chemi czekanie teraz na wzrost wyników. Słuchajcie nie iecie od czego rosną płytki? Moze coś jest na to?
Autor: Ania • 20.07.2007 10:19 • 6 odpowiedzi
Ania
20.07.2007 10:19
Słuchajcie już po chemi czekanie teraz na wzrost wyników. Słuchajcie nie iecie od czego rosną płytki? Moze coś jest na to?
baldi
20.07.2007 10:36
O 12:19, dnia 2007-07-20 Ania napisał(-a):
płytki to się chyba raczej dostaje przez transfuzje, nie wiem czy jest cos "sztucznego" na zwiekszenie ich ilosci.
Ania
20.07.2007 12:48
95 % szpiku jest zajęte jest szansa? Można z tego wyjść?
Karkurt
20.07.2007 13:45
Miałem przetaczane płytki (z woreczka jak krew ) ale nie słyszałem o jakiś środkach na przyrost.
Wtajemniczona
20.07.2007 15:14
Z tego co wiem, płytki rosną najwolniej, bo mają po prostu fizycznie największą średnicę i najtrudniej im się przedostać ze szpiku do krwioobiegu.
Nam lekarze mówili, że przetaczanie płytek może pobudzać produkcję własnych.
Z doświadczenia wiem, że genialnie na wzrost poziomu płtyek działa pokrzywa - znajomi pacjenci ze szpiczakami serwowali sobie koktajl (oczywiście za zgodą lekarza) ze świeżej pokrzywy, natki pietruszki, soku jabłkowego i łyżeczki oliwy - być może nie brzmi to apetycznie, ale naprawdę działa.
Dodo
26.07.2007 18:53
czesc, byłbym wdzięczny jeśli podałabyś dokładny przepis, sporządzania soku z pokrzywy, pietruszki, jabłka i oliwy itd. proszę o pilną odpowiedź w miarę mozliwości(pozdrawiam) gg 3546965 e-mail druda@emil.tnp.pl
Wtajemniczona
27.07.2007 08:57
O 20:53, dnia 2007-07-26 Dodo napisał(-a):
czesc, byłbym wdzięczny jeśli podałabyś dokładny przepis, sporządzania soku z pokrzywy, pietruszki, jabłka i oliwy itd. proszę o pilną odpowiedź w miarę mozliwości(pozdrawiam) gg 3546965 e-mail druda@emil.tnp.pl
to byl jakoś tak (na jedną szklankę):
1 kiwi,
garść posiekanej młodej pokrzywy (oczywiście zerwanej w miejscu z dala od dróg i innych zanieczyszczeń)
natka pietruszki - ok łyżki
łyżeczka oliwy z oliwek
uzupełnić sokiem jabłkowym
wszystko zmiksować i pić raz dziennie.
Ja robiłam mężowi zupę z pokrzyw - naprawdę smaczna potrawa:
młode posiekane pokrzywy wrzuca się do bulionu warzywnego na 2 minuty, a zupę zagęszcza się serkiem topionym - polecam z powodu walorów smakowych i wyraźnyh właściwości leczniczych.
Oczywiście nie mam pojęcia jak takie specyfiki wpłyną na Ciebie, ale widziałam wielu, którzy z powodzeniem je stosowali.
Odpowiedzialności za skuteczność tych potraw nie ponoszę i radzę zawsze konsultować się z lekarzem w takich kwestiach.
Pozdrawiam serdecznie