Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

czy coś jest nie tak czy to moja paranoja?

Autor: Artur • 02.07.2007 00:40 • 8 odpowiedzi

Artur

02.07.2007 00:40

Odpowiedz
Witam. Piszę tutaj, bo od jakiegoś czasu nurtuje mnie pytanie czy z moimi węzłami jest wszystko ok. Niecały rok temu przechodziłem operację przepukliny i chirurg, który miał mnie operować jeszcze przed operacją zwrócił mi uwagę, że chyba mam nieznacznie niesymetryczne węzły chłonne na szyi i żebym się zbadał. Przez długi czas zaniedbałem tę poradę, ale po jakimś czasie (rzędu paru miesięcy) zaczęła mi się echem po głowie odbijać ta porada. No ale ostatecznie poszedłem do lekarza pierwszego kontaktu, który powiedział, że wg niego wszystko jest ok ale na wszelki wypadek zrobią mi badanie krwi. Na badaniu nic nie wyszło, zaproponowali mi dalsze badania, jeśli sobie życzę, ale uznałem, że widać to tylko moja paranoja. To było około 2-3 miesięcy temu. Dziś powracają moje obawy, bo węzły mnie delikatnie pobolewają. I zastanawiam się, czy znów męczyć lekarza, czy się nie przejmować, zwłaszcza, że parę dni temu byłem przeziębiony. Z objawów to by było notoryczne przemęczenie, osłabienie, mimo że teraz mam czas się wyspać, schudłem ze 2-3kg (ale fakt, że ostatnio jakoś mało jem: 1 do 2 posiłków dziennie) no i chyba mam trochę powiększone te węzły na szyi.

I tutaj następuje pytanie- daje to powody do niepokoju, czy to moja paranoja?

baldi

02.07.2007 06:02

Odpowiedz

O 02:40, dnia 2007-07-02 Artur napisał(-a):

poszedłem do lekarza pierwszego kontaktu, który powiedział, że wg niego wszystko jest ok ale na wszelki wypadek zrobią mi badanie krwi. Na badaniu nic nie wyszło

no to jakby nie ma podstaw, zeby lekarzowi nie wierzyc, prawda?

węzły mnie delikatnie pobolewają

a przy ZZ wezly nie bola.

Z objawów to by było notoryczne przemęczenie, osłabienie, no i chyba mam trochę powiększone te węzły na szyi

no to jak "chyba"..

I tutaj następuje pytanie - czy to moja paranoja?

..no to CHYBA tak

Apodis

02.07.2007 07:54

Odpowiedz

niektórych bolą po alkoholu ;-)

Adrianus

02.07.2007 15:41

Odpowiedz

O 09:54, dnia 2007-07-02 Apodis napisał(-a):

przy ziarnicy zawsze wezly bola po alkoholu

baldi

02.07.2007 15:44

Odpowiedz

O 17:41, dnia 2007-07-02 Adrianus napisał(-a):

jak to

zawsze

..?

anya8888

02.07.2007 19:25

Odpowiedz

O 17:41, dnia 2007-07-02 Adrianus napisał(-a):

przy ziarnicy wezly nie zawsze bola po alkoholu i jestem zywym tego przykladem :)

ewu

03.07.2007 12:21

Odpowiedz

przy ziarnicy wezly nie zawsze bola po alkoholu i jestem zywym tego przykladem :)

Chyba tylko jakiś 10% ziarnicowców to wybrańcy odczuwający nieziemską rozkosz piekielnego bólu zaatakowanych przez zz węzłów chłonnych. Ach, ach, aż się łezka w oku kręci na wspomnienie tych lat, kiedy to w trzeźwości się żyło

Asica

03.07.2007 20:32

Odpowiedz

O 14:21, dnia 2007-07-03 ewu napisał(-a):

Chyba tylko jakiś 10% ziarnicowców to wybrańcy odczuwający nieziemską rozkosz piekielnego bólu zaatakowanych przez zz węzłów chłonnych.

Ach,ach, Ci wybrańcy ;-)))

Ps.Ewu,Basy (Festyval muzyki maladoj Bielarusi) jest 19-21 lipca, jadziemy,nie? :-) Bedzie m.in. Farben Lehre

ewu

04.07.2007 11:59

Odpowiedz

Ach,ach, Ci wybrańcy ;-)))

No ale z tymi "poalkoholowymi bólami węzłów chłonnych".. to dość szczególna kwestia. Dorobiłam się stadium IVB, z przerzutami na szpik kostny. Po wypiciu nawet bardzo niewielkiej ilości alkoholu bolały mnie nie tylko węzły chłonne ale również kości. Może ten objaw tyczy się zaatakowanych nowotworem tkanek po prostu a nie tylko węzłów chłonnych?

Ps.Ewu,Basy (Festyval muzyki maladoj Bielarusi) jest 19-21 lipca, jadziemy,nie? :-) Bedzie m.in. Farben Lehre