Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

pytanie dla kobiet

Autor: Karolina • 22.10.2005 20:11 • 1 odpowiedzi

Karolina

22.10.2005 20:11

Odpowiedz
Witm cieplutko!
Dokładnie rok temu zlikwidowałam w sobie zz - IIA :)
Mój stan zdrowia regularnie kontroluję u hematologa - onkologa.Czuję się zdrowa.
Jednak mam nieczyste sumienie odnośnie spraw ginekologicznych: lekarz gin, którego odwiedzałam przed chorobą - uważa, że obecnie jestem zdrowa i nie należy panikować, ani robić żadnych specjalistycznych badań gin.
Jednak boję się - co WY kobietki robicie w sprawach typowo damskich - czy spokojnie mogę zachowywać się jak każda zdrowa kobieta???
Czy może istnieją bardziej szczegółowe badania?
Jeśli tak - to jakie???
Proszę - jeśli któraś z WAS jest w temacie - odezwijcie się do mnie
k.janiak@poczta.fm
pozdrowionka

Dorota

23.10.2005 15:33

Odpowiedz

O 22:11, dnia 2005-10-22 Karolina napisał(-a):

Witm cieplutko!

Dokładnie rok temu zlikwidowałam w sobie zz - IIA :)

Mój stan zdrowia regularnie kontroluję u hematologa - onkologa.Czuję się zdrowa.

Jednak mam nieczyste sumienie odnośnie spraw ginekologicznych: lekarz gin, którego odwiedzałam przed chorobą - uważa, że obecnie jestem zdrowa i nie należy panikować, ani robić żadnych specjalistycznych badań gin.

Jednak boję się - co WY kobietki robicie w sprawach typowo damskich - czy spokojnie mogę zachowywać się jak każda zdrowa kobieta???

Czy może istnieją bardziej szczegółowe badania?

Jeśli tak - to jakie???

Proszę - jeśli któraś z WAS jest w temacie - odezwijcie się do mnie

k.janiak@poczta.fm

pozdrowionka

Dorota: Jeżeli lekarz stwierdził że jest ok to nie masz

się czego martwić,Raz na rok robienie cytologii,i oględzin piersi lub momografia powinna wystarczyć.Jeszcze nie wiem czy po leczeniu regularnie miesiączkujesz .i ile masz latek?Zajrzyj na stronke ziarnicy Baldii napisał jaki badania kontrolne należy wykonać i w jakim okresie.po zz .Pozdrowienia!