Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Czy to może być ziarnica?

Autor: Angee • 21.05.2007 14:08 • 5 odpowiedzi

Angee

21.05.2007 14:08

Odpowiedz

Witam:) Pytanie takie jak w temacie, wypowiedzcie się co o tym myślicie. W przyszłym tygodniu idę do lekarza, ale chciałabym wiedzieć czy moje objawy wykluczają tę chorobę. Skoro o objawach to jakis czas temu pojawila sie u mnie podskorna gulka w pachwinie, w zasadzie to jest dosc duza i jakby 'miesista', schudlam okolo dziesiec kilogramow [wczesniej sporo przytylam, takze wydawalo mi sie to skutkiem wiekszej aktywnosci fizycznej,ale teraz mam watpliwosci], a ostatnio wyczulam z tylu glowy [na wysokosci platka usznego] oraz nizej, jakby bardziej z boku dwie podskórne gulki. W zasadzie nie są widoczne tylko podczas dotyku mozna wyczuc ich ksztalty, ale są bolesne podczas kręcenia głową. Co do pachwiny to zauważyłam również w samym zgięciu czerwoną swędzącą plamkę. Nie mam pojęcia co to może być, byłam już wczesniej u dermatologa z tymi pachwinami, ale stwierdził, że to od obcierania...no ale skąd to na szyi w takim razie. Zaznaczam, ze w zasadzie nie choruję jedynie ostatnio przez jakis miesiąc trzymał się mnie kaszel i katar,ale bez objawów gorączkowych. Myślicie, że to może być to? Tak intuicyjnie pomyślałam właśnie o ziarnicy i chciałabym się dowiedzieć czy te objawy mogą o niej świadczyc. Serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczów, a chorym życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Angee

21.05.2007 14:15

Odpowiedz

Update. Zapomniałam dodać, że w 2005 mialam usg i powiekszony wezel chlonny w dole pachowym 12mm, po jakims czasie zniknal. jesli to na szyi to tez wezel chlonny to cos czesto mam z nimi chyba problemy:/

depresja

22.05.2007 09:34

Odpowiedz

O 16:15, dnia 2007-05-21 Angee napisał(-a):

Update. Zapomniałam dodać, że w 2005 mialam usg i powiekszony wezel chlonny w dole pachowym 12mm, po jakims czasie zniknal. jesli to na szyi to tez wezel chlonny to cos czesto mam z nimi chyba problemy:/

Boże ,ja też mam problemy z węzłami szyjnymi.

Boję sie iść z tym do lekarza.

Nie mam siły na walkę....

baldi

22.05.2007 09:39

Odpowiedz

O 11:34, dnia 2007-05-22 depresja napisał(-a):

mam problemy z węzłami szyjnymi.

no to do lekarza!

a kopa na popęd chcesz? ;-)

ewelka

22.05.2007 09:51

Odpowiedz

O 11:39, dnia 2007-05-22 Baldi napisał(-a):

no taki etatowy "Kopacz" to by sie przydal:)

ja tez dostalam takiego kopniaka i poszlam do lekarza dla swietego spokoju, bo truli mi za uszami ze dwa miesiace...

depresja

26.05.2007 07:07

Odpowiedz

O 11:39, dnia 2007-05-22 Baldi napisał(-a):

O 11:34, dnia 2007-05-22 depresja napisał(-a):

mam problemy z węzłami szyjnymi.

no to do lekarza!

boję się,ale porobiłam wstepnie badania krwi (morf z rozmazem,ob,aspat,alat,TSH,CRP,test na cytomegalię i toksoplazmozę,CEA).

Wszystkie badania wyszły dobrze.Czyli co mi jest?

A może tak jest ,że badania ok,a choroba tkwi w nas.

Baldi,boje się.Jestem sama,nikomu ani sie wyżalić ani z kim jechać do szpitala.Ciężko mi jak niewiem.

Przydałby mi sie kop jak nic,ale jestem w takim dole,że nawet tego kopa nie zauważę.