Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

pocenie sie

Autor: bella • 21.05.2007 11:44 • 9 odpowiedzi

bella

21.05.2007 11:44

Odpowiedz

wiekszosc z was pisze o nocnych poceniach co to znaczy bo nie wiem.jest to spocenie całego ciała z jakimiś odstepami czy ciagle te objawy występują,co noc.Bo jest chyba "pocenie sie " i "pocenie sie przy zz".Bo chyba nie każde poty nocne to objaw ziarnicy

baldi

21.05.2007 12:02

Odpowiedz

chodzi o tak zwane "zlewne poty nocne".

Fantomasz

21.05.2007 12:26

Odpowiedz

O 14:02, dnia 2007-05-21 Baldi napisał(-a):

chodzi o tak zwane "zlewne poty nocne".

wstanie z łóżka = wyjściu spod prysznica

Asica

21.05.2007 12:31

Odpowiedz

O 13:44, dnia 2007-05-21 bella napisał(-a):

jest to spocenie całego ciała z jakimiś odstepami czy ciagle te objawy występują,co noc.

Róznie z tym bywa, zalezy od organizmu. U mnie np na poczatku poty pojawialy sie przez jakis okres co noc (np 2-3 tyg),a pozniej znikaly na pewien czas (np 2tyg-1 miesiac).Jednak, jak dobrze pamietam, przed wykryciem ZZ byly juz objawem ciagłym (znikaly gora na 2-3 noce)

Bo jest chyba "pocenie sie " i "pocenie sie przy zz".Bo chyba nie każde poty nocne to objaw ziarnicy

Jesli zlewne poty = mozesz po kazdej nocy wykrecac koszulke, w ktorej spalas + posciel jest cala mokra wystepuja BARDZO często to MOZE to byc "pocenie sie przy zz".

Dżamal

21.05.2007 19:24

Odpowiedz

O 14:31, dnia 2007-05-21 Asica napisał(-a):

jest to spocenie całego ciała z jakimiś odstepami czy ciagle te objawy występują,co noc.

Róznie z tym bywa, zalezy od organizmu. U mnie np na poczatku poty pojawialy sie przez jakis okres co noc (np 2-3 tyg),a pozniej znikaly na pewien czas (np 2tyg-1 miesiac).Jednak, jak dobrze pamietam, przed wykryciem ZZ byly juz objawem ciagłym (znikaly gora na 2-3 noce)

Bo jest chyba "pocenie sie " i "pocenie sie przy zz".Bo chyba nie każde poty nocne to objaw ziarnicy

Jesli zlewne poty = mozesz po kazdej nocy wykrecac koszulke, w ktorej spalas + posciel jest cala mokra wystepuja BARDZO często to MOZE to byc "pocenie sie przy zz".

A np nocne uderzenia gorąca, pocenie sie lecz bez wykrecania koszuli mogą byc objawem ZZ?

Robi

22.05.2007 18:12

Odpowiedz

Droga Bello ja osobiscie nie mialem potow zlewnych zwykle pocenie sie i to w roznych terminach. Moj kolega chory na ziarnice IV B powiedzial mi tak gdy go spytalem o poty nocne cytuje " wstalem z lozka a materac byl przesiakniety na wylot az kapalo na podloge" tak ze chyba mozna by zauwazyc takie poty. Zrowia Ci zycze

krzych

14.06.2008 20:41

Odpowiedz

O 21:24, dnia 2007-05-21 Dżamal napisał(-a):

A np nocne uderzenia gorąca, pocenie sie lecz bez wykrecania koszuli mogą byc objawem ZZ?

no właśnie,jak to jest? czy odczówa sie np:że jest za gorąco,czy poprostu budzenie sie w nocy i wszystko mokre mimo,ze nie jest za gorąco pod kołderką?

anjja

20.06.2008 09:03

Odpowiedz

O 21:24, dnia 2007-05-21 Dżamal napisał(-a):

nocne uderzenia goraca z poceniem moga byc objawem hyperprolaktynemii -)wiem bo sama to przeszlam

marek

12.04.2010 12:51

Odpowiedz

mam problem poci mi sie caly organizm bez wzgledu na pore dnia cieknie ze mnie jak by mnie ktos woda obla lekarze nie wiedza dlaczeko co moge zrobic albo ewentualnie czego to moze byc wina jestem po sympatektomi piersiowej i lendzwiowej ale nie stety to zamiast mi pomoc to jeszcze pogorszylo nie wiem co mam juz robic za jaka kolwiek pomoc z gory dziekuje

Porady.Mobi

04.12.2014 13:08

Odpowiedz

O 14:51, dnia 2010-04-12 marek napisał(-a):

mam problem poci mi sie caly organizm bez wzgledu na pore dnia cieknie ze mnie jak by mnie ktos woda obla lekarze nie wiedza dlaczeko co moge zrobic albo ewentualnie czego to moze byc wina jestem po sympatektomi piersiowej i lendzwiowej ale nie stety to zamiast mi pomoc to jeszcze pogorszylo nie wiem co mam juz robic za jaka kolwiek pomoc z gory dziekuje

Również mam problem z poceniem się, ale samych dłoni. Nie podaję dłoni żeby ominąć ten nieprzyjemne odczucie.

Mogę polecić do przeczytania ciekawy artykuł http://porady.mobi/co-powinnismy-wiedziec-o-poceniu-by-skutecznie-walczyc-z-jego-skutkami/