Aga28ta82
20.05.2007 20:04
W TYM WATKU nikt nie pytal o takowe komisje :/
Fakt,ze "skierowalam" Lupe_nigre do Powiatowego/Miejskiego Zespołu.. ale to nie znaczy,ze ktos PYTAŁ o takowe komisje..
czepiamy się słówek? SUPER!!!Lupe_nigre pytała, co ma zrobić, i pisała o komisji z ZUS-u, Ty faktycznie kierowałaś Ja do Miejskiego..., ale to przecież dwie różne instytucje i inne uprawnienia dają:
Powiatowe Zespoły ds. Orzekania o Niepełnosprawności
orzekają niepełnosprawność osób dorosłych dla celów pozarentowych i przyznają im stopień niepełnosprawności. Od 1.01.2002 r. orzekają również niepełnosprawność dzieci.
Lekarz orzecznik Zakładu Ubezpieczeń Społecznych
orzeka dla celu ustalenia prawa do rent.
przeinaczanie słow innych,np dotacje na dochod,tym bardziej ich nie rozjasnia,prawda?
tu przyznam się do błędu, pomyślałam o dochodach studenta (branych do stypendium socjalnego), a nie uczelni.
Krytykowanie a uscislanie informacji to 2 rozne sprawy. Przeinaczanie słow innych prowadzi do ułomnej komunikacji,a nie do DOBREJ wymiany informacji.
tylko pierwszy punkt był skierowany do Ciebie, gdzie wyżej poprawiłam swój błąd, pozostałe miały być własnie krótką informacją, o tym, co nam przysługuje,
Czemu nie odpowiedzialas na pytania,ktore Ci zadalam? Bo jak na razie kwestia stypendiow specjalnych nie do konca jest w tym watku "ROZJASNIONA" skoro Ty dostajesz przy umiarkowanym stopniu 250zeta a ja przy takim samym (ale na innej uczelni) 350zeta ;> No i Ty twierdzisz,ze wcale nie zalezy to od dotacji (po Twojemu od "dochodu") przyznawanych dla DANEJ uczelni
nie mnie oceniać, skąd uczelnie biorą pieniądze i jak je rozdzielają, założycielka wątku chciała poinformować wszystkich, że w ogóle coś takiego jest. Ja chciałam odróżnić kwestie pieniędzy z ZUS-u i MOPS-u. Ja o tym, że mozna się ubiegać o takie świadczenia dowiedziałam się od "koleżanki siostry koleżanki ..., która chorowała" i z obu osrodków dostała oddzielne swiadczenia.