Marysiu.
Mi tez tak mówili: mononukleoza, sarkoidoza wszystko byle nie nowotwór. Dawali mi 10% szans że to nowotwór, później 30%, 50% 80% i 100%. Tak dokładnie było. Lekarze chcą jakoś chronić pacjentów przed najgorszym bo po co mają ich niepokoić na próżno. I ja się z nimi zgadzam w tym względzie. Ja sądzę, że istnieje badanie krwi, po którym można stwierdzić ZZ. Ale to tylko moje zdanie. Pamiętam , że jak zachorowałem rodzinny skierował mnie na badanie krwi i była tam nietypowa pozycja "Białko typu C". OB miałem wporzadku iyd. Powtarzam jeszcze raz TO TYLKO MOJA OPINIA. Nie bierzcie tego jako pewnik.
pozdrawiam
Zgadzam Sie z Baldi jedynym badaniem ktore konkretnie cos powie jest biobsja wezla chlonnego. Moje badania krwi sa wzorowe OB niskie reszta w normie tak mialem przed choroba i w trakcie leczenia. Wyklucz inne przypadki podobne do ziarnicy czyli mononukleoze zakazna i toksoplazmoze ktore sa niekiedy mylone z ZZ. Pozdrawiam i Zycze Zdrowka
a propo.. mi właśnie zrobili tylko badanie krwi stwierdzili że to mononukleoza i wysłali do domu :D hehe